GREEN+ snijmaïsrassen

Om de conservering te verbeteren en de voedingswaarde van voedergewassen veilig te stellen, heeft de R&D-afdeling van MAS Seeds® GREEN+ kuilmaïs genetica ontwikkeld die in staat is om elke fase van de productie veilig te stellen, van de oogst tot de silo en het diervoeder. GREEN+ rassen die het resultaat zijn van 15 jaar veredelingswerk hebben de genetische capaciteit om goed te presteren in hete, droge omstandigheden, de kwaliteit van het loof te verbeteren en de oogstperiode met 5 tot 10 dagen te verlengen.

Snijmaïs oogsten bij optimale rijpheid

De belangrijkste doelstelling van veehouders in Europa is oogsten op het juiste moment om de kwaliteit en de opslag in de silo te optimaliseren.

Oogsten bij tussen de 32 en 35% droge stof is een goed compromis tussen opbrengst, voederwaarde en opslagkwaliteit.

Het kiezen van de juiste variëteiten snijmaïs is belangrijk om boeren te helpen de veiligheid en efficiëntie van veevoeder te beheren bij veranderende weersomstandigheden. Onderzoek toont aan dat op dit moment twee derden van de boeren hun snijmaïs niet oogsten in het optimale stadium. Het kiezen van de juiste snijmaïsvariëteit – zoals GREEN+ van MAS Seeds® – kan u een grotere oogstflexibiliteit en een betere voederkwaliteit in uw silo geven.

Wat is ‘stay green’?

Stay-green wordt gedefinieerd als het genetische vermogen van een maïsvariëteit om de rijping van bladeren en stengels uit te stellen, waardoor het fotosyntheseproces langer kan doorgaan.

In het licht van klimaatverandering en droogtestress wordt de optimale oogstperiode voor snijmaïs steeds korter en onvoorspelbaarder. Het onderzoeksteam van MAS Seeds® bestudeert al meer dan 15 jaar de morfologische en fysiologische factoren van de maïsplant die beïnvloed worden door droogte.

Dit heeft ons ertoe gebracht om de GREEN+ maïsvariëteiten te ontwikkelen, die een groter vermogen hebben om te reageren op stress, zoals een periode van langdurige droogte. Deze genetische vooruitgang zorgt ervoor dat elke fase van de kuilmaïsproductie – van oogst tot silokwaliteit tot diervoeder – minder riskant en winstgevender is voor uw bedrijf.

Opslagkwaliteit

+3% MEER KUILVOER MET GREEN+

MAS Seeds® experts analyseerden meer dan 500 maïssilo’s gedurende twee jaar in 10 Europese landen. GREEN+ rassen vertoonden een hoog gehalte aan oplosbare suikers bij de oogst en een hoger aandeel groene delen , die meer zuurstof verbruiken in de silo. Hierdoor begint de fermentatie bij GREEN+ sneller en daalt de pH in de silo ook sneller. Met GREEN+ zijn de verliezen beperkt, is er minder impact van bacteriële activiteit en blijft de kuilkwaliteit beter behouden.

GREEN+ silo vs. conventionele silo

Kenmerken van GREEN+ rassen

  • Goed groen kleurbehoud
  • Meer flexibiliteit bij het oogsten +5 tot 10 dagen*.
  • Betere organisatie van oogstplanning
  • Meer oplosbare suikers in de plant
  • Betere conservering in de silo +3% meer ruwvoeder*.
  • Snellere start van fermentatie en lagere pH-waarden
  • Langzamere ontwikkeling van korreldroge stof
  • Beter gebruik van zetmeel +5% verteerbaar zetmeel*.
  • Granen zijn gemakkelijker te vermalen

Ontdek onze GREEN+ portfolio.

De GREEN+ portfolio biedt verschillende kuilmaïsvariëteiten met alle rijpingsvarianten, ontwikkeld door het R&D-team als onderdeel van ons onderzoeksprogramma voor kuilmaïs.

MAS Seeds® kuilmaïsvariëteiten worden getest in omgevingen waar geteeld wordt met het oog op een consistente opbrengst in goede en slechte omstandigheden , waarbij rekening wordt gehouden met verschillende parameters zoals opbrengstpotentieel, ziektetolerantie, droogtetolerantie en bestendigheid tegen legeren. GREEN+ rassen moeten ook energie leveren via vezels en zetmeel.

Ontdek andere genetische innovaties

WATERLOCK korrelmaïsvariëteiten zijn weerbaarder in omstandigheden met waterstress, wat helpt om uw inkomen veilig te stellen.

HELIOSMART-rassen hebben de hoogste genetische tolerantie voor de drie belangrijkste zonnebloemziekten: valse meeldauw, sclerotinia en verticillium, waardoor de hoogste opbrengsten worden gegarandeerd.

SAFETY+ koolzaadvariëteiten garanderen een bestendige kwaliteit dankzij hun uitstekende initiële groeikracht en de opbouw van een grote biomassa vóór de winter.